BespaarSamen

De datagedreven BespaarSamen-aanpak biedt structuur en planning voor de diverse verduurzamingstaken in de utiliteitsbouw. Samen met hun installateur volgen gebouweigenaren of beheerders een duidelijk stappenplan. Deze methode helpt bij het besparen van tijd, geld, arbeidskrachten, middelen en met name energie.

Optimale verduurzamingsreis zonder omwegen

BespaarSamen vormt een ecosysteem waarin je bij elke stap van het proces gebruikmaakt van de tools en kennis van gerenommeerde marktpartijen. Alle stappen zijn met elkaar verbonden, zodat je een optimale verduurzamingsreis doorloopt zonder omwegen en met een duidelijk overzicht. Hierbij word je begeleid door je installateur. Ook als je al stappen hebt gezet, kun je invoegen in de BespaarSamen-methodiek. Zo beschik je altijd over de relevante informatie om de juiste afwegingen te maken en beslissingen te nemen, ook wat betreft de financieringsvorm van je duurzame maatregelen. Door te werken met bewezen tools, hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, wat het proces kosten- en tijdefficiënt maakt en je de zekerheid biedt dat je de juiste keuzes maakt.

6 slimme stappen die minder kosten, meer leveren en beter werken

1. Monitoring en benchmarken: inzicht krijgen in hoe het gebouw scoort ten opzichte van soortgelijke gebouwen aan de hand van data
2. Direct besparen: door het optimaliseren van de huidige installatie aan de hand van een slim energiemanagementsysteem
3. Plannen en begroten: met een integraal verduurzamingsplan bestaande uit een helder kostenplaatje en tijdpad
4. Financieren: inzicht krijgen in de fiscale en subsidiemogelijkheden en –regelingen van de gekozen maatregelen
5. Contracteren en realiseren: kom samen met jouw installateur tot een uitvoeringsovereenkomst met heldere prestatieafsparken voor doelmatig beheer en onderhoud
6. Monitoren en optimaliseren: houd grip op de verduurzaming van het gebouw door het continue monitorprocessen

Aanmelden en contact
Meld je als gebouweigenaar, installateur of adviseur aan voor BespaarSamen via de website. Tevens valt er hier meer informatie te vinden over de methode en showcases van tevreden gebruikers.

Bij vragen kan een mail gestuurd worden naar contact@bespaarsamen.nu

BespaarSamen is ontwikkeld door de volgende partijen: Platform Duurzame Huisvesting, Techniek Nederland, ISSO, Dutch Green Building Council en TVVL.

Naar de website van BespaarSamen.